Healthy Smoothie Bowl Breakfast

I have been sleeping in lately which is fantastic 🙂 For several month I had such a hard time sleeping kept on waking up through out the night and couldn’t go back to sleep. On average I got 4-6 hours which is enough for some people if its uninterrupted. However I need 8 hours, and since I was not getting enough and it was always interrupted I was feeling like I were about to get a cold or something a lot of the times. But I rarely got sick just felt like it mainly because I have been eating a lot healthier since January this year. And for me healthier is excluding gluten, sugar and lactose from my diet and eating a lot more fruits and vegetables. I will talk about that in another post later.

I started to take magnezium, vitimin D and C before I go to sleep and it has helped a lot. I sleep most nights uninterrupted, and if I do its because I have to use the restroom and then I go back to sleep. Which was really hard before. I discovered why I should take magnezium and vitamin D through Emma at http://emmaspaleo.com/. Her blogg is fantastic by the way 🙂 Here is a reason to why you might need it too.  Adequate magnesium is necessary for nerve conduction and is also associated with electrolyte imbalances that affect the nervous system. Low magnesium is also associated with personality changes and sometimes depression. Ok enough of this and on to the food

I was hungry this morning and wanted something fast for breakfast. So I created a healthy smoothie bowl.

Smoothie Bowl

Smoothie Bowl

Recepie:

 • 2 hands full of spinach
 • 1 banana
 • 1 nectarine
 • 1 cup of blackberries, raspberries and blueberries
 • 1 tsp crushed flax seeds
 • 1 tsp turmeric
 • 1 small hand of walnuts

Blend well poor up in a bowl and add your favorit toppings. I used frozen blueberries, walnuts, shredded coconut, sunflowerseeds and cacao nibs.

 

Ingredients

Ingredients

Svenska

Jag har sovit lĂ€nge pĂ„ morgnarna som Ă€r fantastisk skönt 🙂 Under flera mĂ„naders tid hade jag sĂ„ svĂ„rt att sova, höll pĂ„ att vakna upp flera gĂ„nger genom hela natten och kunde inte somna om. I genomsnitt fick jag 4-6 timmar vilket Ă€r tillrĂ€ckligt för vissa mĂ€nniskor om det Ă€r oavbrutet. Men jag behöver 8 timmar, och eftersom jag inte fick tillrĂ€ckligt och den var alltid avbruten kĂ€nde  jag som om jag höll pĂ„ att fĂ„ en förkylning eller nĂ„got en hel del av tiden. Men jag blev sĂ€llan sjuk bara kĂ€ndes som det och mycket har att med min  hĂ€lsosammare kost som jag Ă€tit sedan januari i Ă„r. Och för mig hĂ€lsosammare Ă€r att utesluta gluten, socker och laktos frĂ„n min kost och Ă€ta mycket mer frukt och grönsaker. Jag kommer att prata om det i ett annat inlĂ€gg senare.

Jag började ta magnesium, vitamin D och C innan jag gĂ„r och lĂ€gger mig och det har hjĂ€lpt en hel del. Jag sover de flesta nĂ€tter utan avbrott, och om jag vaknar sĂ„ Ă€r det för att jag mĂ„ste anvĂ€nda toaletten och sedan kan jag somna om. Det va svĂ„rt innan. Jag hittade varför jag borde ta magnesium och vitamin D pĂ„ Emma’s blogg http://emmaspaleo.com/. Hennes blogg Ă€r fantastiskt förresten 🙂 HĂ€r Ă€r en anledning till varför kanske du ocksĂ„ behöver det. TillrĂ€ckligt med magnesium Ă€r nödvĂ€ndigt för nervledning och Ă€r ocksĂ„ associerat med elektrolytrubbningar som pĂ„verkar nervsystemet. LĂ„g magnesium Ă€r ocksĂ„ förknippat med sömn problem, personlighetsförĂ€ndringar och ibland depression. Ok nog av detta och till maten 🙂

Jag var hungrig i morse och ville ha nÄgot snabbt till frukost. SÄ jag skapade en frisk smoothie skÄl.

Recept: 

 • 2 hĂ€nder fulla av spenat
 • 1 banan
 • 1 nektarin
 • 1 kopp björnbĂ€r, hallon och blĂ„bĂ€r
 • 1 tsk krossade linfrön
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 liten hand av valnötter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s